Gezond

Vlees van een Blonde d'Aquitaine is relatief mager, met weinig vetbedekking. Het vlees heeft een fijne musculaire structuur, is sappig, mals en uniek van smaak.

Iedere cel in ons lichaam maakt gebruik van ijzer. Rood vlees is een goede bron voor ijzer. Mager rood vlees kan je cholesterol niveau doen dalen, waardoor de kans op hart- en vaatziektes worden verkleind.

Rood vlees bevat ook veel vitamines B1, B2, B6 en B12 en mineralen als zink, fosfor en seleen. Runderlever is bovendien rijk aan vitamine A. Door vlees niet al te lang door te laten bakken worden deze vitamines bewaard.

In rundvlees zit veel verzadigd vet (ongeveer 40%). Het magere vlees vanĀ Blonde Garant bevat minder vet en daarmee minder verzadigd vet. Dit bevat daarom ook minder calorieen.

De koeien die beschikbaar zijn voor de vleespakketten zijn nooit ziek geweest en dus nooit behandeld met antibiotica. Het vlees van Blonde Garant zal dus ook absoluut geen eventuele resten van antibiotica bevatten.

Kortom, Rundvlees past in een gezond voedingspatroon. Van alle vleessoorten is rundvlees relatief rijk aan vitamine B12 en ijzer. Vet rundvlees bevat relatief veel verzadigd vet. Daarom is het gezonder om te kiezen voor mager rundvlees van Blonde Garant.

Maar natuurlijk geld altijd: ``Eet gevarieerd en met mate''.